Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Overschakelen van Mac naar PC – Van Activity Monitor om TaakbeheerSwitching From Mac to PC – From Activity Monitor to Task Manager

Als Mac-gebruiker bent u waarschijnlijk bekend met de OS X Activity Monitor als een handig hulpmiddel om de processen en toepassingen die op uw computer worden uitgevoerd, te bekijken en te bewaken.

Als u overschakelt naar een pc, moet u Windows Taakbeheer gebruiken om de prestaties van programma’s in de gaten te houden, problemen met het geheugengebruik op te sporen, enzovoort. In deze handleiding maakt u kennis met Taakbeheer en de bijbehorende functies. Voor de toepassing van dit artikel kijken we naar de Windows Vista en Windows 7 Task Manager.

Taakmanager openen

De snelste manier om Taakbeheer te openen is om Ctrl en Shift ingedrukt te houden en op Esc te drukken . Het venster Taakbeheer wordt dan onmiddellijk geopend op uw bureaublad.

Sluit een niet-reagerend programma

Waarschijnlijk het meest gebruikelijke gebruik voor taakbeheer is om een ​​programma te stoppen en te sluiten wanneer het is bevroren. In het venster Taakbeheer ziet u alle geopende programma’s op het tabblad Toepassingen . Zie de afbeelding hieronder.

Switching From Mac to PC – From Activity Monitor to Task Manager
Bekijk alle actieve programma’s op het tabblad Toepassingen.

Om een ​​niet-reagerend programma te doden, markeert u de beledigende toepassing in de lijst en klikt u op Taak beëindigen . Hiermee wordt het gemarkeerde programma onmiddellijk gesloten.

Bewaak het CPU- en geheugengebruik

Als u wilt controleren hoeveel van uw computerbronnen worden gebruikt, klikt u op het tabblad Prestaties in Taakbeheer. Je ziet twee rijen met grafieken. De bovenste rij toont het CPU-gebruik van uw pc; de onderste rij toont geheugengebruik. Onder aan het venster ziet u ook het CPU- en geheugengebruik uitgedrukt als procenten van het totaal.

Switching From Mac to PC – From Activity Monitor to Task Manager
Op het tabblad Prestaties wordt het CPU- en geheugengebruik van uw pc weergegeven.

Bekijk processen en services

U kunt de processen die horen bij een lopend programma bekijken en volgen door met de rechtermuisknop op een toepassing op het tabblad Toepassingen te klikken en vervolgens op Ga naar processen in het menu dat verschijnt te klikken. Dit brengt u naar het tabblad Processen , waar de getoonde processen degene zijn die de door u geselecteerde toepassing ondersteunen.

Op dezelfde manier kunt u de actieve services die aan een proces zijn gekoppeld bekijken door met de rechtermuisknop op een proces te klikken op het tabblad Processen en vervolgens te klikken op Naar services gaan . U wordt naar het tabblad Services gebracht en kunt alle services bekijken die zijn gekoppeld aan het proces dat u hebt geselecteerd. (Meer informatie over de verschillen tussen processen en services .)

De Taakmanager heeft ook tabbladen waarin u alle gebruikers kunt bekijken die op de pc zijn aangemeld (het tabblad Gebruikers ) en de netwerkstatus controleren als uw pc deel uitmaakt van een netwerksysteem (het tabblad Netwerk ).

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer