Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvordan unngå svindelforsøk på InternettHow to Avoid Phishing Scams on the Internet

Reggie's-How-To's

Hva er phishing? Nei, det er ikke en skrivefeil, og det er ikke et ord for å beskrive jamming ut på gitaren i timevis. Phishing er en form for bedrag brukes av kriminelle til å svindle få informasjon, oftest i form av passord eller påloggingsinformasjon. Phishing kan også føre til skadelige programmer infisere datamaskinen. Phishing-angrep vanligvis kommer i form av meldinger eller lenker som er presentert for å være noe de ikke er. Disse kan være alt fra en skadelig kobling sendt til deg via e-post, til en dummy nettsted som etterligner et legitimt område å lure deg til å taste inn dine innloggingsdetaljer.

Du kan tenke på phishing akkurat som fisking, unntatt i stedet for fisk, målet er folks datamaskiner. Den phisherman (så å si) kaster ut mange linjer, i form av spam e-post, direktemeldinger, eller gjennom private meldinger eller kommentarer funksjoner som finnes på nettsamfunn i et forsøk på å hekte uvitende ofre, stjele deres informasjon og få tilgang til sine kontoer. Agnet på slutten av disse linjene er vanligvis i form av noe for godt til å være sant, og er ofte fra folk du ikke kjenner. De mer avanserte svindelforsøk der ute vil sende halv personlige meldinger til alle kontaktene på kontaktlister til sine ofre.

Men vær forsiktig, hvis en av dine venner tar agnet, kan du snart motta en melding fra dem inneholder et phishing link. Ofte ganger gjerningsmennene av disse svindelforsøk vil utnytte de kontoene de har kompromittert å spre ondsinnede lenker eller filer. Den farligste av phishing-angrep vil være de sendt til deg fra folk du kjenner, eller på annen måte troverdige kilder som har blitt kompromittert. Den virkelige faren av disse svindelforsøk er at en falsk klikk og du kan ha satt din private informasjon i hendene på en kriminell.

Så la oss ta en titt på hvordan å unngå svindelforsøk på internett:

Det finnes programvare verktøy tilgjengelig som du kan bruke for å beskytte deg mot phishing-angrep, men i all ærlighet, er din beste beskyttelse sunn fornuft. Ikke åpne e-post eller klikk på lenker du får fra ukjente eller ikke-klarerte kilder. Selv om du stoler på kilden, lese meldingen før du klikker på noen linker eller nedlasting av filer. Hvis du er mistenksom, den beste måten å være sikker på er å faktisk sjekke gjennom et annet medium enn datamaskinen. Hvis en venn sender deg en link eller fil ut av det blå, og det er heller ingen medfølgende melding eller en melding som ikke høres ut som den personen du mottar en melding fra, er det best å feile på siden av sikkerhet. Ring din venn på telefonen og spør om de hadde sendt deg noe i det siste, hvis din venn sier nei, kan det være lurt å fortelle dem at det er en god sjanse kontoen sin informasjon har blitt stjålet.

Ting å se opp for:

– Meldinger som inneholder bare en link eller fil nedlasting
– Felles meldinger eller meldinger som inneholder ingen personlige data, for eksempel navn
– Sjekk stavingen av URL i linkene du mottar, samt nettstedene du besøker.
– Vær årvåken. Ikke anta alle meldinger er lovlige, kan en venns konto har blitt kompromittert.

Hvis du mener at kontoinformasjonen har falt i gale hender, skifte passord umiddelbart. De fleste nettsteder vil ha muligheter til å endre eller tilbakestille passordet hvis den har gått tapt eller kompromittert. Hvis du mener at e-postkontoen har blitt utsatt for svindel, er det en god idé å fortelle dine venner til å umiddelbart slette noen meldinger de får fra den kompromitterte kontoen før du kan gjenvinne den.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt