Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Konfigurering av Windows brannmur for dine applikasjonerConfiguring Windows Firewall for your Applications

Så etter at du laster ned en kul ny nettleser eller begynner å bruke en ny chat-klient, begynner du å ha problemer. Nettleseren vil sannsynligvis sende deg en melding som forteller deg å fikse brannmuren, men … hvordan gjør du det?

Ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe.


Brannmurer kan høres skremmende, men de er egentlig ikke noe slikt, og ganske enkelt å administrere.

En brannmur er noe innebygd i operativsystemet ditt for å hindre eller tillate visse programmer og nettsteder tilgang til datamaskinen din via nettverksforbindelsen. Brannmurer av seg selv beskytter ikke mot skadelig programvare og virus, men de hjelper vanligvis med å avverge mindre, skarpere motstandere og kan stoppe skadelig programvare fra å skade din intetanende datamaskin før du kan gjøre noe med det. En del av Windows-sikkerhet ber om admin tilgang når et program ønsker å få tilgang til filene dine – bare godta hvis du stoler på dette programmet. Hvis noen verktøylinje eller gratis spill du lastet ned, vil ha admin tilgang til datamaskinen, kan du godt sette deg på et virus.

I dette bestemte scenariet vil du la noe gjennom brannmuren, vanligvis en nettleser. Å gjøre det er enkelt: Åpne din startmeny / skjerm og søk etter Windows-brannmur. Når du har gjort det, klikker du bare Tillat et program gjennom brannmur og velger programmet du vil gi tilgang til fra listen du får.


Windows-brannmur er veldig enkelt å konfigurere, selv om du må åpne en port manuelt.

I enkelte tilfeller kan programmet ditt ikke finnes i den listen. Hva du må gjøre er å klikke på Legg til port , og skriv deretter inn portnummeret som programmet ga deg. Hvis du ikke kan bestemme om porttype er UDP eller TCP, kan du prøve å lage to profiler for hver protokoll. Omfanget bestemmer settet med datamaskiner enn kan bruke denne porten – velg etter din situasjon.

Du kan også kontrollere beskyttelsesnivåene som brannmuren bruker automatisk – når noe ber om høyere privilegier, kan du bli konsultert av operativsystemet eller selve programmet hvis du vil ha tilgang til det. Ellers, hvis du oppdager at et program ikke fungerer som det skal, er det sannsynlig at brannmuren blokkerer det.

Brannmurer gir også lokal beskyttelse – de fleste rutere er installert med dem, og hvis du bruker et kablet nettverk, bør hver datamaskin ha en riktig konfigurert brannmur for å matche, ellers kan du finne deg selv sårbar for hack, så vel som filer går tapt eller skadet.

Hvis det er beskyttelse for deg eller din maskin, bruk den.

For mer om dataskydd, sjekk ut vår gratis Antivirus-sammenligning artikkel og Wired vs Wireless artikler.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt