Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Slik beskytter du deg mot e-post phishing-svindelHow to Protect Yourself from Email Phishing Scams

Det kan være lurt å tenke to ganger før du gjør noen en tjeneste – i det minste hvis det innebærer å kjøpe gavekort.

En ny svindel er på vei oppover.

Stoppe! Ikke kjøp gavekortet

Se for deg dette: Sjefen din, barnebarnet eller pastoren din sender deg en e-post der du blir bedt om å hjelpe dem med å kjøpe noen gavekort. De kan fortelle deg at de er veldig opptatt, eller at det er en gave til noen andre. E-posten er til og med signert med navnet deres. Det høres uskyldig ut, ikke sant?

Ikke helt.

Hvis de ber deg om å kjøpe gavekort, skrape av baksiden og sende dem kodene via e-post, så har du sannsynligvis blitt målrettet av svindlere.

Det kalles phishing e-post. En phishing-e-post lurer deg til å gjøre noe du ikke vil gjøre ved å late som om du er fra noen du kjenner, som barnebarnet ditt. Og ifølge Federal Bureau of Investigation har denne typen e-postsvindel blitt rapportert mer enn 166 000 ganger og resultert i mer enn 26 milliarder dollar i tap i løpet av de siste tre årene.

Trikset med disse phishing-e-postene er noe som kalles spoofing . Spoofing inkluderer all taktikken hackere bruker for å få e-posten til å se ut som om den kommer fra en person eller et firma du kjenner og stoler på, slik at du gjør det de ber om. En favoritt spoofing taktikk er å endre “fra” -adressen i e-posten, slik at du stoler på den.

Målet med disse phishing-e-postene er å skaffe penger, og den mest populære måten å gjøre det på i dag er via gavekort. I følge Agari Cyber Intelligence Division ber 65% av disse phishing-angrepene nå om gavekort med minimum $ 200 og et gjennomsnitt på over $ 1500. De mest populære gavekortforespørslene er fra selskaper du kjenner som Google, Amazon, Apple, Target og Walmart.

Hvordan kan du beskytte deg mot phishing-e-post?

Vær mistenksom overfor e-post (eller telefonsamtaler eller nettsteder) som ber om penger fra deg. En sikker e-postportal er også viktig for å beskytte deg mot skadelig innhold i e-post ved å forhindre dem i å nå den tiltenkte mottakeren.

Hvis noen du kjenner ber om et gavekort, stopp. Ikke kjøp den ennå. Ring dem først og bekreft at e-posten er fra dem. Hvis ikke annet, har du en unnskyldning for å ta igjen.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt