Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Ska jag uppgradera till Windows 7 på min dator?Should I Upgrade to Windows 7 on my PC?

Efter alla dramatiken i Windows Vista-lanseringen i januari 2007 är de flesta skeptiska till att de ska uppgradera från Windows XP eller Vista till Windows 7. Med en prislapp mellan $ 120 och $ 220 USD är skepticismen bra. Så ska du göra hoppet?

Vårt råd är: Ja, du borde.

Om du fortfarande kör Windows XP kör du ett operativsystem som är två och ett halvt år tidigare än utgångsdatum. Windows XP, även om det fortfarande är ett bra operativsystem och stabilt i många avseenden, är det största offeret för säkerhetsbrister i alla operativsystem på marknaden. Även med säkerhetsprogram försöker du spela upp nya virus. Uppgradering av ditt operativsystem placerar dig ett steg framåt, till ett område där hackare och virusförfattare inte har haft sju år att skriva virus. Dessutom är mycket av den nyaste mjukvaran skriven med Windows 7 i åtanke, och ibland betyder det att du saknar funktioner.

Om du kör Windows Vista tror jag att du förmodligen vill flytta till Windows 7 ändå. Efter alla problem med Windows Vista och med prestandaproblemen som många fortfarande står inför, även med bra datorer, är det meningsfullt att gå vidare till Windows 7. Microsoft har utformat operativsystemet för att vara mer resursvänligt vilket gör att du kan att göra mer utan att vänta. Om du har köpt antingen en dator med Vista installerad eller en boxad version av Vista sedan 26 juni, borde du vara berättigad till en gratis uppgradering till Windows 7.

Så vad ska du tänka på när du uppgraderar? Först och främst har Microsoft byggt upp en uppgraderingsrådgivare, som finns tillgänglig här . Om du har Windows Vista är du inställd. Microsoft har gjort det enkelt för användare som använder Windows Vista att uppgradera. Användare kan enkelt säkerhetskopiera datorns innehåll och inställningar och göra uppgraderingen. Windows 7 gör allt detta för dem. Med Windows XP t är han inte fallet. Användare behöver säkerhetskopiera alla sina filer till en extern hårddisk och sedan installera om alla sina program efter att Windows 7 har slutfört installationen. All historik kommer att rensas, så om du vill behålla dina bokmärken i din historik och webbläsare, se till att du också säkerhetskopierar dem. Se också till att du har alla aktiveringskoder och licenskoder för den programvara du hade installerat på XP till hands när du installerar dem på Windows 7. Killarna på CNET har en bra sammanfattande video om processen med att uppgradera till XP här .

Du kan också uppleva vissa problem med någon av datorns maskinvara, eftersom vissa Windows-drivrutiner kanske inte fungerar med Windows 7. De flesta tillverkare kommer att släppa uppdateringar till sina drivrutiner för Windows 7 . Windows 7 är tänkt att ha ett verktyg för detta för att hjälpa dig att hitta uppdateringar. Ganska ofta kommer det inte att hitta dem. Din bästa satsning är att ladda ner Driver Reviver och kör en gratis skanning för att hitta vad som är föråldrat.

Vänligen meddela oss om några historier du har när du uppgraderar till Windows 7. Från allt vi har sett är det en värdig uppgradering och kan ge Apple en löpning för sina pengar, men bara tiden kommer att berätta!

Lycka till och låt oss veta om vi kan hjälpa!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt