Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Uppgradera en dator från grunden – Walkthrough – Del 1Upgrading a PC from Scratch – Walkthrough – Part 1

Uppgradering av en dator från början

Jag har nyligen haft möjlighet att uppgradera de flesta av min stationära dator. Det gick hemskt. Även grundläggande webbläsning tog en evighet, spelar ingen roll spel, grafikapplikationer eller något alls.
Min befintliga dator var lite under fyra år: en AMD Phenom II X2 550 med ett Radeon HD 4600 grafikkort.
Så jag bestämde mig för att gå nötter och få ett nytt moderkort, CPU , strömförsörjning, grafikkort och nytt minne . Men jag ville att min budget skulle bli $ 500, inte mer.


Illustration av Thom Zahler

Varför Uppgradera?

Du kanske vet att här på ReviverSoft handlar det om att få maximal användning av den dator du redan har. Och jag funderade på att hålla kursen med min 4-åriga maskin. Men här är varför jag äntligen valde att ersätta de flesta delarna.

    • Jag använde min dator för uppgifter som inte passade det

Jag gör en hel del grafikredigering i min fritid med hjälp av programvara som GIMP och Inkscape, och dessa kräver seriös grafikfunktion och mer RAM än jag hade, så sakerna saktade till en krypa om de inte kollapsade helt.

    • Jag menade, men slutligen avvisade bara en RAM-uppgradering

Det gamla DDR2-minnet i min gamla dator skulle ha kostat dubbelt så mycket som den nya DDR3-RAM-en i en ny maskin, och det är också mycket långsammare. Jag skulle spara mycket pengar på minnet genom att uppgradera resten.

    • Jag spelar spel ibland

Även spel som är flera år gamla skulle inte fungera bra på min dator, även med grafikinställningar nedåt till låga. Dessutom ville jag se hur spelet var tänkt att se, för en förändring.

    • Jag gillar att sätta ihop datorer

Jag har släktingar som älskar att arbeta med bilar. Jag älskar att arbeta på datorer och var upphetsad på möjligheten att göra det.

Det här kanske inte är du, och du kanske vill hålla fast vid din dator istället för att göra vad jag gjorde. I ditt fall skulle jag rekommendera att du börjar med de nio stegen för att få din dator att köra som ny . Om du är intresserad av en översyn, eller vill bara se vad jag gjorde, fortsätt läsa.

Här är mina val för varje PC-komponent, och varför jag valde dem.

CPU

Generellt väljer du din CPU innan du väljer ditt moderkort, eftersom vissa moderkort bara kör vissa CPUer och du vill ha det bästa som matchar. Ursprungligen gick jag till Phenom II X4 3.6 GHz-processorn, en snygg, snabb quad-core CPU. När jag gick på shopping på min lokala Frys Electronics, hade de bara Phenom II X4s upp till 3,0 GHz, vilket är betydligt långsammare.
Så jag gick med AMD FX-4100 3,6 GHz CPU, som bara var $ 10 mer än Phenom II 3,0 Ghz. Det har förekommit klagomål på tekniska forum för hastighetsbrister i den nya FX jämfört med en Phenom II med liknande klockhastighet, men eftersom den här var mycket snabbare skulle den övervinna några problem. CPU: n var 110 USD.
Varför AMD och inte Intel? Kosta. AMDs är betydligt billigare för samma prestanda. Om du inte är så galen på Intel-processorer, är det ingen brainer.


AMDs FX-processorlinje erbjuder 4 kärnor och mycket kraft.

Moderkort

Ursprungligen ville jag ha Asus F1A75-V Pro moderkort, eftersom jag skulle läsa bra recensioner av det, men mitt val av CPU tvingade mig att välja ett AM3 + moderkort istället (eftersom F1A75-V Pro inte är AM3 + kompatibel). Det här låter tekniskt, men det betyder bara att min CPU är nyare, så mitt moderkort måste stödja det. Så jag valde Asus M5A97, också ett bra val. Mitt gamla moderkort var ett Gigabyte-märke, och jag hade allvarliga problem att hitta något på Gigabytes hemsida, eftersom det är dåligt översatt och svårt att navigera. Asus är bara ett bättre varumärke, enligt min mening. Moderkortet var $ 95.


Asus moderkort är en fullstor ATX-typ med stöd för de senaste processorerna.

Grafikkort

Nu kan du få det som kallas en APU, som är en CPU + GPU på ett chip. Vad det innebär är att du får en dator och grafik allt i ett, till ett mycket billigt pris. Men jag ville ha lite mer grafisk kraft än vad en APU skulle ge, så jag letade efter ett billigt mellanklass grafikkort. Min kollega rekommenderade varumärket Nvidia för grafikkort över vad jag var van vid, vilket var AMD-märket. Nvidia GTX 550 Ti 1 GB fungerar mycket bra för alla men de mest hardcore spelarna, vilket jag definitivt inte är. Det trevliga är att jag inte behöver få två kort, och jag behöver inte få något super dyrt för att köra allt jag behöver mycket bra. Grafikkortet var $ 130.


Detta grafikkort tar upp mycket utrymme i ditt fall, så se till att du har rummet.

Strömförsörjning

Den typ av strömförsörjning du får är verkligen beroende av ditt grafikkort. Titta på baksidan av grafikkortet för rekommendationer. I det här fallet sa Nvidia grafikkort att det behövde en minsta 400 watt strömförsörjning med en “+12 volts strömstyrka på 24 Amps”, vad det än betyder. Så jag gick ner i raden av strömförsörjning, och den bästa värdet strömförsörjningen som faktiskt erbjöd den betygen på baksidan av sin låda var en 750w. Att gå större på watt är bättre, eftersom du riskerar att bränna ut strömförsörjningen annars. Men det viktigaste är att uppmärksamma den nuvarande bedömningen. Denna PSU var $ 75 efter $ 25 rabatt.


Cooler Master 750w hade de specifikationer som grafikkortet krävde.

Minne

Ta reda på den maximala hastigheten på minnet som moderkortet kan stödja och typen av minne och få åtta gigabyte av det. I mitt fall gick jag för 8 GB DDR3 1600Mhz minne. Det är också Corsairs varumärke och varumärke är lika viktigt för minnet som någon annan komponent. Minne är smutsigt idag. Minnet var $ 60 efter rabatt på $ 10.


Detta Corsair minne kom i två moduler på 4GB vardera.

Case & Drives

Normalt behöver du ett bra fall att hysa alla dessa saker, liksom en DVD- eller Blu-Ray- enhet och en hårddisk. Det här är saker jag överförde från min gamla dator. Med undantag för diskenheten. Visas att nya moderkort inte har den gamla IDE-standarden för skivfiler, så min enhet stöds inte. Allt är på Serial ATA nu eller SATA. Jag ska spara och få en Blu-Ray-enhet nästa gång som kan bränna Blu-Ray-skivor, om jag någonsin behöver göra det.

När du handlar efter ett fall, leta efter en som är ett mittstorn som stöder fullstora ATX-moderkort. Gå inte för de riktigt små eller riktigt stora eller konstiga formerna, eftersom du kommer att stöta på problem. De som har extra fall fans på dem är coola, bokstavligen.
Och när du köper en hårddisk är snabbare RPM bättre, men de kostar lite mer och går för 1 terabyte (TB) eller högre. Du kommer att utnyttja utrymmet mycket snabbare än vad du förväntade dig. Du spenderar ungefär $ 100- $ 150 för din hårddisk.
Slutligen, överväga en mindre solid state-enhet som ska åtfölja din större hårddisk och sätt Windows på solid state-enheten. Vi har tidigare pratat med SSDs, och de kommer att ge blixtsnabba uppstartstider och allmänna åtkomsttider, vilket är värt kostnaden för antagning. Jag har definitivt fått en SSD på min radar.

Total kostnad

Efter rabatt spenderade jag $ 470 på min uppgradering, vilket är galet billigt jämfört med att köpa en monterad dator. Det är fantastiskt hur mycket billigare elektronik har fått. Den första PC jag någonsin ägde själv 1995 var en Pentium-75 som kostar $ 2000.

I del 2 av artikeln kommer jag att gå över mina travellers som monterar denna Frankenstein på en dator, och de saker jag saknade, varför det inte skulle gå på den första timmen tills jag felsökte problemet. Leta efter det snart!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt