Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Uppdatering av firmware och varför det är viktigtUpdating Firmware and Why It’s Important

Firmware är vad som behövs i de flesta elektroniska apparater idag, men vad är det exakt och vad som gör det så viktigt för produkter ska fungera väl? Till att börja med, är firmware huvudsak programmering behövs för vissa enheter att utföra sina designade uppgifter. Till skillnad från programvara, använder vi inte firmware för att utföra vissa aktiviteter på enheter, utan istället använda den för sina huvudfunktioner. På grund av detta, är firmware-uppdateringar ibland behövs för att kontrollera att enheten fungerar som det ska, eftersom buggar är fasta och program förändras för konsumentnyttan.

Varför uppdatering av firmware är viktigt

Enheter som kör firmware bör alltid uppdateras. Dessa enheter kan omfatta allt från Blu-ray-spelare till bilstereon. Med firmware-uppdateringar, kan förbättringar av funktionaliteten hos dessa anordningar förvärvas omedelbart och utan kostnad, förbättra upplevelsen när man använder dem. Olika enheter har olika metoder för att hämta och installera ny firmware. Tack och lov, är det oftast automatiskt gjort med en omstart, annars kommer du att meddelas när du behöver för att utföra en uppdatering.

Det kan vara ganska mycket garanterat att när du först köpa en produkt som använder firmware, kommer det inte att köra perfekt. De flesta enheter innehåller buggar eller hål i deras utveckling som släpper uppdateringar kan ofta rätt. Andra uppdateringar helt enkelt förbättra kundernas allmänna erfarenheter och gratis, gör det möjligt för användare att få ut mesta möjliga av sina engångsinköp.

Hur du uppdaterar Firmware

Uppdatera enheter bör inte vara en svår uppgift. De flesta, inklusive Windows-operativsystem, kommer att fråga dig när ditt system är redo att uppdateras. Så snart ett företag skickar via nätverket nödvändiga uppdateringar, helt enkelt stänga av datorn och starta ska skicka det genom uppdateringsprocessen. Därefter bör din dator köra snabbare och vissa buggar som begränsar användningen av produkten bör lösas.

De enda uppdateringar som du kan överväga trovärdig är de skickas direkt från tillverkaren eller mjukvaruföretag. Lita på aldrig tredjepartskällor för att uppdatera något, eftersom detta kan leda till motsatsen till funktionalitet, införa virus i systemet som kan göra det omöjligt att använda. Kontrollera alltid varumärkena du känner igen. Tack och lov, källor Driver Reviver uppdateringarna direkt från tillverkaren.

Om Internet möjligheterna inte är tillgänglig på en enhet, ladda ner en uppdatering från tillverkaren till en dator. Därefter, antingen ansluta enheten till datorn om möjligt, eller spara uppdateringsfilerna till en flyttbar USB eller SD-kort för att ansluta direkt till enheten.


Updating Firmware and Why It's Important
En Apple iPhone uppdatering via datorns USB-port-anslutning.

Med varje uppdatering, bör du se till att uppdateringen, om inte tillämpas automatiskt, är avsedd för den specifika modellen av den enhet du äger. Oavsiktligt installera något för fel modell inte bara kan leda till att ingenting händer, men också kunna förstöra alla operationer. Det är av denna anledning som du bör alltid vara uppmärksam på modellnumret på en enhet innan du installerar en uppdatering för det. Om du inte vet var du ska leta efter modellnumret på en specifik produkt, kontakta tillverkaren för att hjälpa dig. Deras hemsida ska hjälpa dig att hitta vilken modell du äger och en kompatibel uppdatering att gå tillsammans med den.

Nätverksrouter uppdateringar kan också vara nödvändigt, och kan oftast förvärvas genom tillverkaren eller genom online-sökningar som någon annan enhet.


Updating Firmware and Why It's Important
En installation uppdateringsguiden (guide) för en Netgear router, vilket för enkelhetens skull.

Genom att registrera din produkt till tillverkaren på köpet, kan du få ett meddelande i e-post om firmware-uppdateringar och andra nyheter, med företaget informeras om vilken enhet du äger. Detta gör att du inte heller kommer att behöva oroa sig för att söka efter uppdateringar själv och avveckla ladda ner skadlig programvara.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt