Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Använd kompatibilitetsläget att åtgärda App ProblemUse Compatibility Mode to Fix App Problems

Kompatibilitetsläge

Windows uppdaterar inte automatiskt många program som brukade fungera korrekt på äldre versioner av Windows. Kompatibilitetsläget gör det möjligt att köra appar som kräver en äldre version och är lätt att använda vid behov. Att försöka köra äldre appar utan kompatibilitetsläge kan orsaka problem med operationer och kan till och med sakta eller krascha systemet. Så här kan du köra äldre appar på en nyare version av Windows utan problem.

Aktiverar kompatibilitetsläge

Använda kompatibilitetsläget för att köra vissa appar är enkelt och kan ställas in för att endast köras med de som behöver det. Observera att kompatibilitetsinställningar inte ska användas för föråldrad antivirusprogram. Det är alltid lämpligt att ha uppdaterad antivirusprogramvara för att skydda din dator från de senaste onlinetriskerna.

Använda Kompatibilitetsguiden är ett alternativ att använda som är relativt guidad. Följ bara dessa steg för att köra många äldre program i Windows XP eller senare versioner.

Guiden Programkompatibilitet kan öppnas så här:

 1. Klicka på Start ( Windows-tangent + X i Windows 8)
 2. Klicka på Kontrollpanelen
 3. Klicka på Program när du sorterar efter kategori
 4. Klicka sedan på Använd ett äldre program med den här versionen av Windows (eller Kör program gjorda för tidigare versioner av Windows )
 5. Följ anvisningarna i felsökaren Programkompatibilitet


Use Compatibility Mode
Guiden Programkompatibilitet låter dig välja vilket program du vill återgå till från en omfattande lista.

Eller, för att aktivera kompatibilitetsläge direkt för enskilda appar:

 1. Hitta installationskatalogen för varje program, vanligtvis i mappen Programfiler i din C: -drivenhet
 2. Högerklicka på .exe- filen i programmappen
 3. Klicka på Egenskaper i menyn som visas
 4. I fönstret Egenskaper som ska komma upp kommer det att finnas ett antal flikar överst med olika etiketter. Klicka på fliken Kompatibilitet , som ligger till höger om fliken Allmänt
 5. På fliken Kompatibilitet kommer det att finnas en ruta som heter Compatibility Mode . Inom den kommer det att finnas en kryssruta, och bredvid det kommer att fråga om du vill köra kompatibilitetsläge för den här applikationen
 6. Markera kryssrutan för att aktivera kompatibilitetsläget och vilket operativsystem du vill köra det för. Om ditt operativsystem är Vista, och programmet är för XP, välj XP i listan över operativsystem att välja mellan


Use Compatibility Mode
Så här ser fönstret kompatibilitetsläge ut för enskilda program.

En sak du bör tänka på är att du måste vara administratör på datorn, med ett konto som kan göra ändringar i datorn och installerade program. Om du har ett administrativt användarkonto kan du leka med inställningarna för äldre program för att få dem att fungera korrekt.

En annan kompatibilitetsalternativ för webbläsning

Ett kompatibilitetsverktyg för webbsidor finns också tillgängligt. Webbläsare som Internet Explorer innehåller till höger om webbadressfältet en liten knapp som låter dig slå på Kompatibilitetsvy. Detta är användbart för webbplatser som kräver en äldre version av IE för att kunna ses korrekt. Knappen kommer att visas som en liten bild av en sida som rivits i hälften. Annars kan den nås på verktygsmenyn, där dess inställningar också kan ändras manuellt.

Kompatibilitetsläget är ett sätt att du aldrig behöver oroa dig för att programmen blir helt föråldrade efter ditt köp. Många av dessa kan fortfarande fungera bra utan att riskera en systemkrasch eller andra problem som uppstår, vilket hjälper dig att utnyttja din dator fullständigt och spara pengar på att uppdatera produkter som inte behöver köpas.

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt