Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En skräckhistoria: Varför ska du alltid säkerhetskopiera din dator och dataA horror story: Why you should always backup your computer and data

OK, så nyligen jag lärde mig den hårda vägen att oavsett hur tekniskt kunniga du tror att du kan vara, är ingen immun mot en fruktad datorfel – inte ens grundaren av ett företag som startades för att hjälpa människor skyddar mot och förhindra en sådan sak . Vad som är värre är att vi även med alla stora resurser släcka för att undvika att bli offer för en sådan katastrof, misslyckades detta gås att ta sitt eget råd. Jag trodde jag skulle ta tid att dela en ny upplevelse jag hade, och förstärka en av de viktigaste sakerna varje datoranvändare bör göra för att skydda sig mot en onödig katastrof.

Sleeping Beauty: Why Regular PC Backups are Important
Tyvärr har detta inte fungerade heller.

Vad hände

För ett par veckor sedan, i mitten av vår årliga företaget toppmöte (och strax efter lunch när jag berodde på att ge en presentation), gick jag att vakna upp min laptop från viloläge bara för att finna att min skönhet bara skulle röra . Med ett rum fullt av tekniska genier, och alla förslag som kastas på mig, var jag övertygad om att vi skulle komma fram till ett positivt resultat. Vi har försökt allt från en hård omstart, att starta i felsäkert läge, till att starta från en Windows återställnings-CD och även starta från den ursprungliga Windows 7 CD. Så desperat jag var gick jag med så långt som att försöka ge det en kyss, men det verkar som om jag inte var furst siffra som min laptop som behövs för att uppstå från sin slummer.

Trots alla våra ansträngningar, den slutliga diagnosen var en irreparabel hårddisk (HDD) fel. Jag var försäkrade av våra experter att detta inte kommer att vara ett stort problem; trots allt, allt vi hade att göra var öppna den bärbara datorn upp, byter hårddisken (kanske till och med gå med en större, bättre och snabbare enhet), installera om operativsystemet (fan, jag kan även prova Windows 8), ladda alla mina appar och sedan återställa alla mina filer från min säkerhetskopior. Ahaaa !!! Jag sa, Ahaaa !!! Återställ mina filer från min säkerhetskopior. Vem är dum karl som aldrig har gjort en säkerhetskopia i sitt liv!?! Japp, det stämmer, du gissade rätt, MIG! :-( (Och det är en stor :-()

Jag inte tillbaka upp min Data

Under alla mina år av arbete inom teknik, både stora företag och små, har mantrat alltid varit om att skydda din viktigaste tillgång – dina data. Heck, jag har till och med varit en predika predikan. Vid närmare eftertanke insåg jag att jag aldrig i mitt liv hade avslutat en omfattande säkerhetskopiering av data på någon av enheterna jag har ägt. Detta ledde mig att börja tänka på de olika uppgifter som jag kan förlora. Visst mina arbets filer är viktiga för mig. Jag tänkte på konsekvenserna av att förlora allt arbete jag gjort på de otaliga dokument, kalkylblad, presentationer och Oh my, alla mina kontaktlistor. Då det verkligen slog mig. Jag insåg alla de personliga saker jag har på mina enheter. Bilder och videoklipp från de viktigaste personerna i mitt liv. Min familj, varav vissa hade nyligen gått. Mina syskonbarn när de växte upp. Hela tiden, och pengar, hade det tagit att ladda ner och organisera mina musiksamlingar. På denna insikt, jag bara inte kunde låta bli att skaka på huvudet i misstro, och att vara ärlig, i en liten besvikelse i mig.

Min sista chans var att en av våra experter skulle kunna återställa mina data genom att ansluta den skadade hårddisken till den nyligen konfigurerade laptop, och att de sektorer som mina data lagras inte påverkades av den skadade delen som orsakade enheten att misslyckas. Lyckligtvis fungerade det. Vi kunde hämta mina filer och kopiera dem till den nya hårddisken. Den enda verkliga följden av denna erfarenhet för mig var att förlora om en vecka eller så av tillgång till mina filer medan våra teknikerna försökte hämta dem. Jag hade tur. Många människor är dock inte lika lyckligt lottade.

Varför Säkerhetskopior är viktiga

Oavsett om du är en datornörd eller en dator nybörjare, jag är säker på att du har fått vissa uppgifter om din dator som du hårt skulle missa i den olyckliga händelse av en hårddisk misslyckande. Ta dig tid att stödja denna data upp. Vare sig bara nyckeln data du kunde inte stå ut med att förlora, eller en mer omfattande säkerhetskopia av alla filer på datorn, bör en backup absolut vara en del av din vanliga dator rutin. Det verkligen har blivit en del av min!

Håll ögonen öppna för min nästa inlägg där jag ska ge en översikt över några av de typer av backup medier tillgängliga och deras respektive för- och nackdelar. Jag ska också innehålla en del som vi har provat och testat – och det som jag nu använda! :-)

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt