Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Allt om PC Resource HogsAll About PC Resource Hogs

Ett vanligt problem som en användare står inför är att deras datorer går agoniserande långsamt och de vet inte vad de ska göra om det. Alternativt har de strikta bandbreddshettor och de vet inte var all den användningen går.

Lyckligtvis har vi exakt den information du behöver.

What programs are using up all my PC's resources?
Skype

Skype

Skype: Inte en resurs hog per se, men definitivt ett bandbreddskrävande monster på vissa anslutningar. Om din anslutning är stabil behöver du vanligtvis inte oroa dig för detta – men Skype och andra IM-program kan äta bort vid din ping (svarstid) medan du spelar och ladda ner också mycket bakgrundsdata som kan leda till dig går över din hatt om du har en som är särskilt strikt. För att fixa det här, begränsa du bara Skype-användningen eller hitta ett annat IM-program som ska användas. Var noga med att klicka på “Avsluta Skype” istället för att helt enkelt X-ut ur fönstret – Skype kommer att vara öppet i bakgrunden om du inte gör det.

Torrent Managers och Mass Downloaders

Oroa dig inte, vi anklagar dig inte för pirat eller något annat. Det finns massor av legitiska skäl för dig att använda torrenting. På svagare maskiner och dåliga anslutningar kan dessa två resultera i både prestandaavlopp och dataöverbelastning, speciellt om du fröer några torrenter! Var försiktig med dessa. Om du har en begränsad anslutning eller upplever lag, öppna din torrenthanterare och klicka på “Paus / Stopp Torrent” tills du är klar med den aktuella uppgiften. Om du avslutar torrenten och det börjar frö, kan du radera det så att det inte kommer att förbruka din bandbredd.

“Gratis” Spel, verktygsfält, etc.

“Gratis” spel och verktygsfält kan innehålla mer virus än den vanliga sjukhusavdelningen. Du vill undvika dessa med en bred kaj – eftersom de, på ytan, verkar oskadliga, de kan installera program som körs i bakgrunden och kontinuerligt utnyttjar din bandbredd och / eller systemresurser. Du vill inte ha det. Om någon har installerat dessa på din dator, kom de med din dator, eller de installerade tillsammans med en fri programvara, ta bort dem så snart som möjligt. Observera att vissa verktygsfält har legitima användningsområden, så avgör från fall till fall.

För många startprogram / genvägar

Många program – speciellt tjänster som Skype – startar automatiskt när du slår på datorn, för att hålla dig uppdaterad. Det finns inget som är felaktigt att köra många program samtidigt, men när du har dem alla försöker öppna samtidigt – speciellt när din dator bara vaknar – kan din maskin kämpa under all press.

Dessutom kan för många genvägar på skrivbordet leda till att din dator ständigt ser till att de här destinationerna är i drift – medan det inte är lätt att märka på de flesta maskiner, om du har en äldre dator eller en hel del genvägar kan det här vara allvarligt beskattar. För startprogram, öppna de aktuella programmen och hitta ett sätt att inaktivera dem från att starta vid start. Ibland finns det här alternativet genom att högerklicka på ikonen, men annars måste du själv gräva igenom programmets alternativ. Du kan också inaktivera startprogrammen gratis med Registry Reviver . Genvägar måste bara markeras och tas bort om de saktar dig ner.

What programs are using up all my PC's resources?
Aero rotation, en populär funktion för Windows Vista och 7.

Windows Aero

Om du använder Windows Vista eller 7 kan du märka den snygga glasiga effekten i Aktivitetsfältet eller på gränserna för de program du har öppnat. Det förbrukar faktiskt ganska mycket RAM, GPU och processorutrymme – speciellt om du använder en äldre maskin eller en mindre kraftfull, som en netbook. För att ändra detta, högerklicka på skrivbordet, klicka på Anpassa och inaktivera Aero Transparency .

Dessa steg och andra kan minska resursanvändningen på datorn, så att den startar och körs mycket snabbare.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt