Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Allt om Windows kontrollpanelAll About the Windows Control Panel

När du konsulterar kontrollpanelen i Windows undrar du förmodligen hur mycket du kan uppnå från det.

Svaret?

Nästan allting. Din kontrollpanel är mer eller mindre navet från vilken alla olika uppgifter som du kan göra på datorn kan nås. Lär dig varifrån varje inmatning på kontrollpanelen leder kan hjälpa dig mycket när du letar efter en lösning på ett problem. Posterna i den här artikeln är från Windows Vista Kontrollpanel, men Kontrollpanelen i Windows XP, 7 och 8 är likartade.

Nu kör vi.

System och Underhåll

System och underhåll ger dig en enkel guide till ditt operativsystem, och du kan också göra en säkerhetskopiering av din dator. Du kan också utföra andra uppgifter, till exempel uppdatera drivrutinerna och hantera hårddisken. Att göra rutinmässiga säkerhetskopior rekommenderas – en gång i månaden är en bra takt – men ibland kanske du vill skapa en säkerhetskopia omedelbart innan du gör något riskabelt, som att tweaking din hårddisk.

Säkerhetspanel

Säkerhetspanelen ger dig möjlighet att söka efter Windows-uppdateringar, kontrollera datorns säkerhet och konfigurera din brandvägg. Kom hit om du märker problem med datorns operativsystem – tillfällig Windows Update och chaufförskontroll kan göra mycket bra.

All About the Windows Control Panel
Kontrollpanelen på Windows Vista.

Nätverk och internet

Nätverk och Internet gör att du kan konfigurera lokala och trådlösa nätverk, såväl som Windows-filhantering. Kom hit om du vill ändra ditt lösenord eller skapa säkerhet / filhantering för ditt nätverk.

Hårdvara och ljud

Hårdvara och ljud leder vägen mot att justera tangentbordet och musens inställningar, samt konfigurera spelkameror, högtalare, hörlurar, headset och andra tillbehör. Enhetshanteraren, som låter dig hantera dina drivrutiner, finns också här.

program

Programmen ger dig möjlighet att avinstallera eller ändra några av dina installerade program, samt hantera vilka program som startas när datorn startar och hantera funktioner som Gadgets och Windows Defender.

Användarkonton

Användarkonton gör att du kan hantera kontona på din dator och bestämma vilka konton som ges administratörsbehörighet, som får installera program som har barnskydd – sådant. Du kan också skapa nya konton eller ändra befintliga med detta gränssnitt, om du har ett lösenordsproblem eller vill ändra din profilbild.

Utseende och anpassning

Utseende och anpassning gör att du kan anpassa dina bildskärmsinställningar och hantera också Aktivitetsfältet, Startskärmen och andra inställningar som hjälper dig att navigera i operativsystemet.

All About the Windows Control Panel
Skärmen Anpassa i Windows Vista.

Klocka, språk och region

Klocka, språk och region låter dig hantera datorns interna klocka och språk. Röra inte med språk eller region om det inte behövs – du vill inte byta dator till ett språk som du inte förstår eller får uppdateringar från utlandet, skulle du?

Enkel åtkomst

Och slutligen, Hjälpmedels kan du justera inställningarna för skärmtangentbord, berättare, luppar och andra användbara Windows navigeringsfunktioner.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt