Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Blåskärm felA Guide to the CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Blue Screen of Death Error

Fönstret CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT BSOD (Blue Screen of Death) kan uppstå under initialiseringsprocessen för Windows Vista, XP och 2000 och Windows 7 och 8. Den visas i ett system med flera processorer när en förväntad klockavbrott på en sekundär processor försenas eller när det tilldelade tidsintervallet överskrids. Det resulterar i automatisk avstängning av datorn för att förhindra skador och eventuell förlust av data från olagrat arbete.

Det här felet händer när processorn inte svarade korrekt på förfrågningar och avbrott behandlas inte i tid. Det orsakas oftast av defekt maskinvara eller en bugg i en drivrutin.

Detta BSOD-fel är också känt som CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT och “STOP 0x00000101”. Vissa användare av Windows har rapporterat detta fel som normalt visas på skärmen under initialiseringen av systemet som:

56

För att lösa CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT BSOD-felet kan du använda ett maskinvarul diagnostikprogram för att avgöra om en nyinstallerad enhet fungerar korrekt. Om du använder Windows 7 kan du använda maskinvarudiagnostiska verktyg från Windows genom att klicka på Start, Alla program, PC Hjälp och verktyg och sedan välja Hardware Diagnostic Tools. Du måste följa instruktionerna och anvisningarna som visas i dialogrutan som visas på skärmen. Testerna som utförs av det här verktyget kommer att berätta om den testade hårdvaran fungerar som den ska, eller om en enhet har misslyckats testet.

Om BSOD-felet beror på en felkonfigurerad enhet kan du försöka lösa problemet genom att använda Systemåterställning för att återställa till datorns senast kända bra konfiguration. Alternativt kan du också försöka uppdatera drivrutinerna för din maskinvara. Ibland kan en gammal drivrutin påverka hur en maskinvara fungerar med din dator. Du kan försöka uppdatera dina drivrutiner själv genom att använda en kombination av Windows-uppdatering och researching nya drivrutiner på hårdvarufabrikorns hemsida eller du kan användarhanteringsrevivera för att snabbt och enkelt uppdatera drivrutinerna för dig.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt