Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Web-based Alternatieven voor MS OfficeWeb-based Alternatives to MS Office

We beginnen aan een nieuwe blogserie – deze is op web-apps of applicaties die je in een webbrowser uitvoert, zoals Firefox of Chrome, in plaats van als een zelfstandige applicatie. We richten ons op manieren waarop webapps kunnen fungeren als vervanging voor afzonderlijke apps, om u geld, tijd en vooral prestaties te besparen! Vandaag kijken we naar webgebaseerde alternatieven voor MS Office!

WEB APPS # 1:
UITSTAPPEN VAN UW KANTOOR
Microsoft Office is zowat de industriestandaard. Iedereen, waar dan ook, wil een document van jou, de kans is groot dat ze een Word-document willen. Als ze een spreadsheet willen, willen ze deze in Excel-indeling. En wie gebruikt naast PowerPoint een andere presentatie-app? Helaas is Microsoft Office vaak niet opgenomen in nieuwe pc’s of wordt het alleen opgenomen als een gratis startversie of beperkte proefversie. En het oppikken van Microsoft Office, tenzij je een student bent, kan erg duur zijn!

Microsoft Office neemt ook behoorlijk veel systeembronnen in beslag, vooral als u heen en weer schakelt tussen Word, Excel en PowerPoint. Als u een kleine netbook gebruikt om uw documenten samen te stellen, kan het hebben van al die Microsoft-producten in één keer behoorlijk belastend zijn voor de kleine processor.

Dat is waar web-apps binnenkomen! Er zijn geweldige applicaties die werken binnen uw favoriete webbrowser die de functies in Microsoft Office nabootsen en soms overtreffen. Het beste van alles is dat ze gratis zijn.

De meest populaire van al deze apps is Google Docs . (Ditzelfde artikel wordt gecompileerd in Google Documenten.) Google’s Office-achtige apps worden Document, Presentatie en Spreadsheet genoemd, waarbij elk van beide Word, PowerPoint en Excel nabootst. U kunt ook Microsoft Office-documenten uploaden, maar om ze te bewerken, moet u ze naar Google Docs-indeling converteren. Nadat u klaar bent, kunt u ze opnieuw exporteren in Word-indeling. Al het importeren en exporteren kan de opmaak verminderen, dus Google Docs is echt niet ontworpen om uw ingewikkeld geformatteerde Office-document op te halen en vervolgens weer terug te duwen, precies zoals u het had. Bovendien werkt Google Docs niet met Track Changes, een cruciale Office-functie.

Google Documenten werkt het beste als het de Office-ervaring volledig vervangt, inclusief opmerkingen, opmaak en al die leuke dingen. Een van de leukste dingen over Google Documenten is dat het uw document “in de cloud” opslaat (op de servers van Google) en overal toegankelijk is waar u een internetverbinding hebt. Het andere leukste is dat je eenvoudig een Google-document kunt delen met iedereen met een Google-account (en laten we eerlijk zijn, wie heeft er tegenwoordig geen Google-account?). Wanneer u uw document deelt, kunt u ervoor kiezen om de ontvanger het te laten bewerken of gewoon te bekijken. Het is geheel aan jou.

Microsoft heeft een gratis, cloudgebaseerde versie van Office met de naam Office Web Apps . Het nadeel van Microsoft’s versie is dat het een Windows Live ID vereist. Hoewel Xbox 360-gebruikers er ongetwijfeld een hebben, is de kans groot dat het grote publiek nog geen Windows Live ID heeft en er een zou moeten maken. Office Web Apps is relatief nieuw, maar de Office-compatibiliteit is beter dan die van Google Documenten, voor diegenen die vinden dat hun Office-documenten precies zo blijven als ze zouden moeten zijn. Office Web Apps is gratis, maar wordt sterk ad-ondersteund, terwijl Google Documenten vrijwel zonder advertenties lijkt te zijn.

Als je nog steeds niet kunt kiezen tussen hen, is hier een geweldig LifeHacker-artikel met een gedetailleerde vergelijking van alternatieven voor MS Office.

Welke webgebaseerde oplossing u ook kiest, u bent blij om van Office af te zijn – omdat minder applicaties geopend zijn, betekent dit dat uw pc beter zal werken. Uiteindelijk kunnen we op het punt komen dat onze webbrowser bijna elke andere app die je bezit vervangt. Bekijk toekomstige blogposts voor meer informatie hierover!

Trouwens, terwijl je die cruciale spreadsheet samenstelt op een locatie uit de buurt van een stopcontact (zoals ik, schrijf dit artikel in een Mexicaans restaurant van Don Pablo), bekijk dan Battery Optimizer . U wilt de meeste batterijlevensduur bereiken voordat u wordt gedwongen om te sparen en uit te zetten!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer