Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Mijn PC is te warm! Wat kan ik doen?My PC is Getting too Hot! What Can I do?

Dus je pc wordt te heet om aan te pakken?

PC Is Too Hot
Illustratie: Gordon McAlpin

Je pc wordt heet en dat kan erg zijn! Hier is wat je eraan kunt doen.

HOE WORDT HET HOT?
Computers gebruiken elektriciteit en elektriciteit verhoogt de temperatuur van belangrijke componenten, waardoor warmte wordt opgewekt, waardoor de temperatuur nog hoger wordt. Al snel worden de onderdelen van je pc te heet om correct te werken en worden ze automatisch uitgeschakeld, afhankelijk van het onderdeel, of worden ze helemaal afgebroken, en worden ze nooit meer opnieuw gebruikt. Dit is geen goed nieuws.

Het ontbreken van voldoende centrale lucht of een speciale wandconditioner tijdens warme zomermaanden kan een pc betekenen die snel oververhit raakt. Ook het openhouden van de ventilatieopeningen (zoals een deken of kussen om een laptop terwijl deze loopt) kan snel tot warmteschade leiden.

Eindelijk, als je fan niet meer werkt, te stoffig wordt of ergens door geblokkeerd raakt, dan zal dat ook schade aanrichten. De meeste pc’s hebben tegenwoordig meerdere fans. Een of meer voor de hele pc, een bovenop de CPU en zelfs een kleintje voor de videokaart. Laptops hebben soms zelfs kleine ventilatoren om de machine koel te houden. Als je het hebt gemerkt, kunnen laptops het warm krijgen op je schoot. Ze hebben gewoon niet zo een geavanceerd koelsysteem als een desktop.

HOUD HET KOEL
Dus wat kunt u doen om die pc-temperatuur laag te houden, vooral in deze tijd van het jaar? Reinig de binnenkant van uw pc met behulp van perslucht om al het stof eruit te krijgen, of gebruik gewoon droge handdoeken. Zorg ervoor dat de ventilator volledig vrij is van stof en obstructie en niet zoemt als hij loopt. Zorg ervoor dat de lucht koel is en goed circuleert in de ruimte waar uw pc’s zich bevinden. Blokkeer geen ventilatieopeningen met meubels of iets anders.

GEAVANCEERDE METHODEN
Sommige mensen met pc’s die bijzonder warm zijn, installeren vloeibare koeling of andere methoden om hun desktop pc bevroren te houden. Weer anderen hebben koelapparatuur voor hun laptops die op de bodem van de machine rust. Overweeg de vloeistofkoeling alleen als u de tijd en moeite aankan, maar het laptop-apparaat is een goed idee voor iedereen die bang is dat zijn laptop te heet wordt.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer