Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Min dator blir för varm! Vad kan jag göra?My PC is Getting too Hot! What Can I do?

Så din dator blir för varm att hantera?

PC Is Too Hot
Illustration: Gordon McAlpin

Din dator blir varm, och det kan vara dåligt! Här är vad du kan göra åt det.

Hur blir det varmt?
Datorer använder el, och att el höjer temperaturen på nyckelkomponenterna, vilket ger upphov till värme, vilket ökar temperaturen ännu mer. Nästan snart blir datorns delar för heta för att fungera korrekt och antingen stängs av automatiskt, beroende på del eller helt och hållet, aldrig att fungera igen. Det här är inte bra nyheter.

Att inte ha tillräcklig centralluft eller en särskild vägg luftkonditionering under heta sommarmånader kan betyda en dator som snabbt överhettas. Också, att hålla ventilerna täckta (som att ha en filt eller kudde över en bärbar dator medan den körs) kan snabbt leda till värmeskador.

Slutligen, om din fläkt slutar fungera, blir för dammig eller blir blockerad av något, det kommer också att göra skador. De flesta datorer har idag flera fläktar i dem. En eller flera för hela datorn, en ovanpå CPU , och till och med en liten för videokortet. Bärbara datorer har även små fans i dem ibland för att hålla maskinen sval. Om du har märkt, kan bärbara datorer bli heta på ditt knä. De har bara inte så avancerat ett kylsystem som skrivbordet har.

HÅLLA DET KYL
Så vad kan du göra för att hålla den PC-temperaturen nere, speciellt under denna tid på året? Rengör datorns insida med tryckluft för att få allt damm ut eller använd bara torra handdukar. Se till att fläkten är helt fri från damm och obstruktion och bromsar inte när den körs. Se till att luften är sval och cirkulerar väl i rummet där dina datorer är i. Och blockera inte några ventiler med möbler eller något annat.

AVANCERADE METODER
Vissa personer med datorer som kör speciellt heta installerar flytande kylning eller andra metoder för att hålla skrivbordet fritt. Ytterligare andra kommer att ha kylaggregat för sina bärbara datorer som vilar på botten av maskinen. Tänk bara på den flytande kylningen om du kan hantera tid och ansträngning, men den bärbara enheten är en bra idé för alla som oroar sig för att deras bärbara dator går för varmt.

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt