Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvordan å gjenopplive en gammel PC – del 5How to Revive an Old PC – Part 5

Hvordan gjenopplive en gammel PC – operativsystem

Velkommen til del 5 i vår femdelte serie om gjenoppliving av en gammel PC. Sjekk ut del 1 , del 2 og del 3 og del 5 , og les videre for hvordan du installerer et alternativ til Windows på din gjenopplivede PC.

Installer et alternativt operativsystem

Så du har valgt å oppgradere bare litt eller ikke i det hele tatt, eller du har valgt billige oppgraderinger. Du har ikke en ekstra kopi av Windows og en lisenskode, og ønsker ikke å bruke pengene til å skaffe en.

Det er mange valg for gratis operativsystemer der ute, mest basert på Linux. En lett å bruke, fargerik og ikonbasert versjon av Linux som er flott for eldre PCer heter JoliOS. Jeg skrev en artikkel om det nylig.

Vi har hatt sjansen til å gjøre en ekte verdenstest på JoliOS. Slik installerer du det, og her er det vi fant.

Først trenger du en tom CD / DVD eller thumbdrive, og en annen datamaskin med Windows installert.

Hvis du går tom CD-ruten, ta en kopi av JoliOS ISO, og dra den på den tomme platen (hvis du kjører Windows Vista eller 7) eller bruk et program som ISOBurn for å brenne det til platen (hvis du kjører Windows XP). Sett platen i stasjonen på den nye PCen.

Hvis du går på tommelen, kjør du JoliCloud USB Creator og følg instruksjonene derfra. Koble den til din nye PC.

Start den nye PCen på nytt og trykk på DEL eller F2 etter pipetonen. Gå inn i BIOS og velg å starte fra CDen eller USB-enheten. Lagre og avslutt, og deretter installerer JoliOS. Etter at det har startet på nytt, gå tilbake til BIOS og velg å starte opp fra harddisken på nytt, eller prosessen starter igjen.

Den fine tingen er, JoliOS tar alle hodepine ut av å bruke et alternativt operativsystem, da det gjør alt for deg, inkludert oppdateringer, og det meste er nettbasert, slik at webappene fungerer veldig raskt. Alt er lagret i skyen, så selv små harddisker er fine.

Etter å ha brukt det i noen uker, skjønte jeg at det hadde problemer med to ting: trådløst Internett og serielle porter. Jeg hadde en mus og tastatur koblet til via seriell port som ville slås av tilfeldig. En USB trådløs Internett- adapter vil ofte koble fra uten varsel, noe som tvinger meg til å koble fra og koble den inn igjen. JoliOS er fortsatt ganske ny, så du kan komme inn i noen av de samme problemene, eller det kan du ikke.

Til slutt gravd jeg ut en Windows XP-plate fra lagring og en lisenskode fra baksiden av saken til min gamle PC (som var i svigerinne min) og begynte med XP. Selv om det ikke er så avansert og stilig som JoliOS, fungerer Windows XP bare. (Forutsatt at du har driverdisks til nyere ting som USB-trådløse Internett-adaptere, som jeg gjorde.) Min endelige konklusjon er at et alternativt operativsystem ikke er for meg, men du kan føle deg annerledes. Gi det et forsøk!

Jeg håper du likte denne serien på å gjenopplive en gammel PC. Vi har flere artikkelserier i verkene, så se etter dem snart!

Was this post helpful?
Yes
NoFant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt