Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvorfor 32-biters Windows stjeler din MinneWhy 32-Bit Windows Steals Your Memory

En av ulempene med eldre versjoner av Windows er at de ikke får tilgang til mer enn 4 GB RAM. Dette har å gjøre med deres 32-bits teknologi. Og hvis du ikke vet hva det er, hold deg på. Vi forklarer alt.

Why 32-Bit Windows Steals Your Memory
32-biters Windows kan ikke se alt RAM-en din …

Datamaskinen din gjør mer enn du tror. Ta en enkel handling som å flytte musepekeren. Når du gjør det, trenger datamaskinen din å se på musen for å se om den er flyttet. Det må da tolke dataene for å finne ut hva bevegelsen er. Datamaskinen ser opp hvordan du tegner en musemarkør, og når den trekker den i bevegelse, ser den på hva som er på skjermen for å beregne hvordan disse elementene gjør musepekeren svar. Alt dette blir lagret i datamaskinens minne.

Det skjer mye der inne, og datamaskinen trenger en måte å holde det rett på. Måten det gjør på dette er å gi hvert minne minne en adresse, som en postnummer. Så lenge du har nok adresser, har datamaskinen din en måte å beskrive hver del av minne slik at den kan finne den.

Som et eksempel, ta postnummersystemet. Hver stat har en blokk med postnummer. Men hva ville vi gjøre hvis USA bestemte seg for å vedta Canada? Det ville få mange hockey lag, men hvilke postnummer vil vi gi dem? Nesten alle postnummer fra 01001 (Agawam, MA) til 99950 (Ketchikan, AK) er i bruk. Hvis USA vedlagt Canada, ville det ikke ha plass til dem i sitt postnummer system.

Datamaskinens minne fungerer på samme måte, men med mye større tall. Eldre versjoner av Windows med 32-biters minneadressering kan håndtere opptil 4 GB minne (4 294 967 296 byte), og har ikke mulighet til å snakke med mer RAM enn det. Videre gjelder de grensen for alle systemets minne. Hvis du har et grafikkort, har det sannsynligvis noe minne av seg selv. Annen maskinvare kan kutte inn i det minnet. Derfor er mengden av faktisk systemminne som datamaskinen kan kjenne igjen i sitt 32-bits system, vanligvis fra 3,0 til 3,5 GB.

Why 32-Bit Windows Steals Your Memory
… men 64-biters Windows kan

Den gode nyheten er at hvis du har mer enn 4 GB RAM installert, har datamaskinen sannsynligvis muligheten til å støtte mer RAM. Begrensningen finnes ikke i datamaskinen din – den er i Windows, og du kan fikse det ved å oppgradere din versjon av Windows.

Windows XP, Vista, 7 og Windows 8 kommer alle i 32- og 64-biters versjoner. Mens Windows XP 64-bit vanligvis bare var for servere og arbeidsstasjoner, fungerer nyere smaker av Windows – som du sikkert kjører – bra i 64-biters versjoner. Når du går fra en 32-bit til en 64-biters versjon av Windows, vil datamaskinen få muligheten til å snakke med minnet over 4 GB grensen. Det er liksom å legge til et sjette siffer til postnummer.

Hvis noen fortalte deg om ikke å oppgradere til 64-biters Windows, var de riktig – i 2008. Da 64-biters Windows først kom ut, ble det ikke opprettet mange programvare og enhetsdrivere for å håndtere det. I dag er omtrent hvert program oppdatert for 64-bit databehandling. Hvis datamaskinen din har gamle drivere installert, kan Driver Reviver fange dem og fikse dem før du har problemer, også. Du kan trygt oppgradere – og dra nytte av alt som datamaskinens RAM har å tilby.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt