Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

12 bra anledningar att uppgradera till Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8

Klar att uppgradera till Windows 8?

Illustration: Gordon McAlpin

Du har en dator som kan köra Windows 8. Men ska du uppgradera den 26 oktober? Här är 12 skäl till varför du kanske vill överväga en uppgradering till Windows 8:

Utökad service och support
Mainstream (gratis) support för Windows XP slutade 14 april 2009. Utökat support slutar 8 april 2014. Efter det datumet kommer Microsoft att sluta säkerhetsuppdateringar, vilket betyder att XP kommer att vara osäkert att använda. Fritt stöd för Windows Vista slutade april 2012 och förlängt support slutar april 2017. För de som vill ha både support och säkerhet under en lång tid är det viktigt att hålla sig uppdaterad med Microsofts senaste version av Windows.

Modern Look and Feel
Det paneldesignade “Metro” -gränssnittet i Windows 8 är ett radikalt skifte från tidigare versioner och är en nod mot Tablet and Phone OSes – ljusa, tydliga knappar, betoning på grafik istället för text och så få menyer som möjligt. Denna mer användarvänliga design är avsedd att vädja till en stor publik i alla åldrar och färdighetssätt.

Microsoft Office 2013
Microsoft har meddelat att den kommande nya versionen av Office endast fungerar med Windows 7 och Windows 8. Dessutom kommer endast Windows 8-versionen att vara Metro-stylad. Det är bra att ha nyare versioner av viktiga appar som Office, eftersom nya funktioner och filformat introduceras som kan vara oförenliga med äldre versioner.
Office 2013 brukar också spara filer på SkyDrive-molntjänsten, vilket innebär att det är enkelt att komma åt dina dokument var du än befinner dig.

Tunnelversioner av andra appar
Webbläsare som Google Chrome och Mozilla Firefox är bara några av applikationerna som kommer in på Metro designen. Och du behöver Windows 8 för att kunna använda dessa nya mönster. De som har Windows 7 eller tidigare kommer att fastna med det gamla användargränssnittet, vilket naturligtvis inte får så mycket uppmärksamhet, och kan till och med avbrytas så småningom.

Microsoft Office 2013 fungerar bara i Windows 7 eller 8.

Enhetsmatchning
Om du har en Windows-tablett eller Windows-telefon tillverkad sen i 2012, är det otroligt att Windows RT, den mobila versionen av Windows 8, kommer att visas. RT-utseendet är nästan identiskt med Windows 8, och appar kan synkronisera mellan olika enheter. Om du har en liknande användarupplevelse genom alla dina enheter behöver du Windows 8.
Dashboard- eller huvudskärmen i Windows 8 liknar också den för en Xbox 360, och har varit så långt sedan december 2011, så de som gör mycket konsolspel kommer att hitta mycket förtrogenhet.

Snabbare starttid
Detta diagram visar att Windows 8 kallstartstider (starta från avstängning utan att gå in i viloläge eller sova datorn) är betydligt lägre än Windows 7-talet. Återuppta från viloläge eller sömn är också mycket snabb. De flesta av oss vill starta våra datorer och gå fort, och Windows 8 gör det.

Det är billigt
I januari 2013, om du uppgraderar Windows 8 från Windows 7, Windows Vista eller Windows XP, är det $ 40. Det är betydligt billigare än tidigare Windows-uppgraderingar, så det är vettigt att hoppa på erbjudandet när du kan. Den här kampanjen innehåller också ett gratis Windows Media Center-tillägg.

Stöd för pekskärmar
Om du råkar ha, eller planerar att köpa, en pekskärmskärm, är Windows 8 gjord för den. Med den stora kakelbaserade designen istället för textmenyer är det lätt att komma till var du vill åka. Pekskärms-LCD-skärmar bör sänkas i takt med att efterfrågan går upp, vilket gör dem till ett mer genomförbart alternativ för de flesta av oss.

Windows Store
I likhet med ett App Store på en tablett eller telefon är Windows Store integrerad i Windows och låter dig ladda ner gratis och betalade appar som sedan installeras sömlöst. Det är ett mycket användarvänligare sätt att förlänga Windows.

Återställ och uppdatera
Installera om Windows kan vara en svår process tidigare. Windows 8 erbjuder två lösningar med ett klick: Återställ och uppdatera . Återställning tar bort allt från din dator och återställer Windows, och återställer det i grunden till fabriksinställningarna. Uppdatering håller alla dina data, inställningar och appar och återinstallerar Windows utöver det. Grymt bra.

Windows Store är integrerad i Windows 8.

Windows till Go
Vi vet ännu inte mycket om den här funktionen, men du kan tydligen lagra en version av Windows 8 på en 32 GB eller större USB-minne och ta med alla dina viktiga dokument och inställningar på den. Därefter kan du köra den bärbara Windows på vilken dator som helst med Windows 7 eller Windows 8 och ta med dig din erfarenhet. Det låter ganska innovativt, och vi kan inte vänta med att prova det.

Cloud Sync
Vi nämnde molnstöd för Office ovan, men Windows använder sig också av molnet … för att synkronisera alla lösenord och inställningar när du loggar in på din dator. På det sättet kan du ha flera datorer som alla synkroniseras enkelt. De som använder Google Chrome vet hur praktiskt en funktion är.

Tre skäl att hålla av vid uppgradering till Windows 8

Det finns särskilda fall där du kanske vill vänta ett tag på Windows 8. Du kommer dit så småningom, bara inte på startdatum.

Windows Media Center ingår inte längre
Om du spelar många DVD-skivor eller Blu-Ray-kanaler via datorn, bör du veta att Windows Media Center inte följer med Windows 8, men måste köpas som tillägg. Men om du köper Windows 8 som en uppgradering före januari 2013 får du gratis Media Center.

Planerar att få en ny PC + Windows 8 senare
Även om personer som köper Windows 7-datorer i slutet av januari 2013 kan få en Windows 8-uppgradering för $ 15, kanske du vill vänta tills bra Windows 8-datorer är tillgängliga i slutet av oktober eller november 2012 tidigt. Det fulla priset för Windows 8 ingår inte allmänt i PC: ns kostnad, eftersom PC-tillverkaren köper operativsystemet till en betydande rabatt. Det innebär att om du köper en dator som har Windows 8 på den sparar du pengar.

Ditt företag kommer inte att låta dig
Ofta kommer företagen att vänta lite innan de uppgraderar alla sina datorer till det senaste Microsoft-operativsystemet. Det finns kompatibilitets-, test- och säkerhetsproblem för att träna, och företag kan röra sig långsamt. Allt det betyder är att du kanske fastnar med din nuvarande version av Windows på jobbet en stund längre.

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt