Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Blåskärm felA Guide to the SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Blue Screen of Death Error

Felnamn: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Vemåter, se ut som om du har träffat en Blå Dödsskärm.

Oroa dig dock inte. Trots det hemskt skrämmande smeknamnet betyder det inte att BSOD betyder att det är slutet för din dator än.


SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION-felet har att göra med dåliga drivrutiner.

En Blue Screen of Death är när datorn når ett fel som det inte vet hur man ska reagera på. Ibland kan du starta om datorn och du kommer aldrig att uppleva problemet igen, men andra gånger ser du att problemet upprepar sig till den punkt där du inte kan slå på datorn. I så fall måste du försöka komma i Säkert läge, eller du kan inte utföra vissa uppgifter på din dator.

Om du inte kan starta upp normalt utan att stöta på en BSOD, ange Säkert läge från datorns startmeny och följ anvisningarna nedan.

Om du inte kan nå Säkert läge alls måste du få hjälp från Microsoft, din tillverkare eller en personpersonal.

Det finns olika BSOD, vissa för ett mycket specifikt problem och andra som täcker ett brett spektrum av dem. För SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION-felet är det dock ett antal saker som kan orsaka att det går fel. Felet i sig innebär att medan systemet överfördes från att behandla icke-privilegierad kod till privilegierad kod, hände något som gjorde att den upphörde att fungera.


SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Så här ser SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION BSoD ut i Windows 8.

De flesta BSOD är ett resultat av felkonfigurerade eller föråldrade drivrutiner, och SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION är en av dessa. Drivrutiner är det som gör att en viss maskinvara kan interagera med ditt system. Din skärm, tangentbord och mus har alla drivrutiner, som ger instruktioner om vad du ska göra med vilken ingång som helst från dig, användaren eller datorn.

Det första steget är att bestämma vad som orsakar problemet. Om till exempel datorn BSOD när du försöker starta ett spel eller titta på en video, så är ditt grafikkort skyldigt. Om du inte är säker på vilken del av datorn som motsvarar den operation som utförs, spela den säker och uppdatera alla dina drivrutiner.

Medan det här kan låta som en skrämmande process, oroa dig inte. De flesta drivrutiner kan installeras genom att ladda ner ett program från tillverkarens webbplats och köra det. Var noga med att få den senaste versionen av alla dina drivrutiner, dock. För att bestämma vilka enheter som finns i ditt system, klicka på Start och Sök efter “Enhetshanteraren” för att leta efter allt som kan behöva en drivrutinsuppgradering. Medan nya versioner av Windows kan söka efter drivrutiner för dig är denna process inte perfekt – så det är fortfarande råd att söka efter drivrutinsuppdateringar.

Du kan också använda Driver Reviver för att uppdatera drivrutinerna automatiskt, utan att jaga någon av dem.

Om du fortfarande stöter på BSOD, då har du en mjukvaruproblem, inte en maskinvara.

Om du använder Windows 8 – ett nytt operativsystem som har kompatibilitetsproblem på grund av sin unga ålder – kan det ta en stund innan Microsoft svarar med rätt Windows Update eller tillverkarna gör en Windows 8-optimerad drivrutin för dina enheter . Enhetsdrivrutiner kanske inte ens är problemet. Om din dator har funnits i fin fungerande ordning hittills kan orsaken till ditt problem vara ett virus eller ett funktionsfel.

Vissa antivirus-sviter, som Avira, har problem med nyare versioner av Windows, och om du tror att ett av dina nya program orsakar problemet, gör en sökning med ditt programnamn och Windows-version. Du kan hitta en nödvändig fix där. Att helt enkelt avinstallera programmet är också en bra lösning, men om du vill behålla det är det bäst att uttömma dina alternativ innan du slänger bort det.

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt