Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Konfigurera Multitouch-styrplattor i Windows 8Setting Up Multitouch Trackpads in Windows 8

Windows 8 är det första stora operativsystemet (OS) för en dator som är utformad speciellt för en touchbaserad enhet. Windows 8 är starkt baserad på den tidigare versionen av Windows Mobile-operativsystemet, med det starka utnyttjandet av plattor och andra skärmar för att enkelt hitta information på enheten. Men medan det nya operativsystemet är utformat för att fungera med pekskärmsenheter, kräver bärbara datorer fortfarande användningen av trackpads för att kunna utföra en mängd olika val. På grund av detta är det nödvändigt att veta hur man ändrar, aktiverar och konfigurerar användningen av styrplattan på en Windows 8-dator.

Tänk också på att nedanstående anvisningar är för en modern multitouch-kudde, och kommer inte att fungera på äldre trackpads.

inställningar

Börja med att öppna genvägsnätet för spårvägsinställningar på skrivbordet i Windows. När du är där klickar du på Inmatning i vänstra hörnet. Detta ger tangentbordet och spårvägsinformationen till sikte. På inmatningsfliken måste du flytta skjutreglaget till antingen på eller av, för att aktivera och aktivera styrplattan på Windows 8-datorns system. Detta möjliggör styrplattan och låter dig börja använda den på din dator.

Observera att ovanstående instruktioner fungerar för de flesta modeller av styrplattan, men din tillverkare kan ha en annan konfigurationsmetod. Kontrollera dokumentationen till din bärbara dator för mer information.


Konfigurationen av Windows 8-pekplattan.

Trackpad-gest

Du kan också ändra gesterna på styrplattan, beroende på vad du vill att styrplattan ska göra. I samma inställningsfönster som ovan finns det tre alternativ: höghastighetshastighet , dubbelklickshastighet och pekarhastighet . Om du hittar rullningsfunktionerna på pekplattan flyttas antingen för snabbt eller för långsamt, kan du ändra den här funktionen. Du kan också styra hur snabbt pekplattan dubbelklickar och hur snabbt pekaren rör sig och svarar på dina gester med pekarhastighetsalternativet.

Fingerkommandon

En fingerkommandon

Därifrån kan du på vänster sida av skärmen ändra funktionerna i enfinger-, tvåfinger-, trefinger- och fyrfingergester. Med enfingergester har du möjlighet att knacka på, dra och släpp och bläddra. Du kan antingen välja eller avmarkera dessa alternativ beroende på vad du tycker om med enheten och vad som är bekvämt. Dra och släpp och bläddra funktioner har båda ytterligare inställningar som du kan ändra, som ligger till höger om listorna.

Två fingerkommandon

Med tvåfingergester har du möjlighet att knacka på, bläddra, zooma in och ut och rotera. Återigen, kolla bara vilka funktioner du gör och vill inte ha. Tappnings- och rullningsfunktionerna har båda alternativen till höger om inställningarna, om du vill ha fler alternativ tillgängliga för dig.

Tre och fyra fingerkommandon

När det gäller trefinger- och fyrfingeralternativ finns endast en funktion tillgänglig för var och en. Både alternativen tre och fyra fingrar har en svepfunktion som kan konfigureras till och från, beroende på vad som är önskvärt.

Om du har funnit att dessa funktioner inte finns på din Windows 8-dator (åtminstone inte alla) måste du ladda ner de senaste Elan- eller Synaptics-drivrutinerna till datorns system. När du har laddat ner drivrutinen till din dator behöver du bara följa installationsanvisningarna för att slutföra installationsprocessen och vänta på att datorn ska startas om. Då kan du ändra konfigurationen av Windows 8-pekplattan och börja använda maskinvaran som du verkligen vill använda den.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt