Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Een cd of dvdBurn a CD or DVD

Veel auto’s hebben ingebouwde CD-spelers die MP3-schijven kunnen lezen. Vaak zal de dvd-speler die op uw tv is aangesloten, afbeeldingen of filmbestanden lezen van een lege dvd. Of soms wilt u eigenlijk een dvd maken, compleet met menu’s, die inhoud afspeelt wanneer u deze in een station plaatst.

Om dit allemaal te doen, moet je een schijf branden, wat een griezelige manier is om te zeggen dat je de inhoud naar de schijf wilt kopiëren en deze wilt finaliseren.

Voorafgaand aan Windows 7 was hiervoor speciale software vereist, maar Windows 7 heeft deze functie ingebouwd. Eerst bespreken we de eenvoudige Windows 7-manier en vervolgens enkele gratis software die het goed doet in eerdere versies van Windows.

Windows 7

Windows 7 heeft een basisfunctie voor het branden van cd’s / dvd’s. Je moet wel het juiste schijfstation hebben. Kijk op de voorkant van het station en het zal u meestal vertellen welke formaten het ondersteunt. CD-R en DVD-R kunnen slechts één keer worden gebrand en de schijf zit dan op die manier vast. Een CD-RW of DVD-RW kan meerdere keren worden geschreven. En tot slot, een DVD-DL heeft twee lagen en veel meer ruimte voor gegevens dan een standaard-dvd.

Burn a CD or DVD

Als je schijf helemaal niet kan schrijven, staat er ‘Reader’ in en in dat geval heb je pech.

Plaats nu eenvoudig de juiste lege cd of dvd en kopieer deze over alle inhoud die u op de schijf wilt hebben. Windows zal die inhoud automatisch naar de schijf branden en voltooien.

Soms maakt u een .ISO van een dvd-authoringprogramma compleet met menu’s enzovoort. (We houden van DVD Styler .) Of sommige software (zoals een nieuw besturingssysteem) wordt aangeboden in het ISO-formaat en moet op een schijf worden gebrand en vervolgens worden opgestart om handig te zijn. Sleep in dat geval gewoon de .ISO naar de schijf en Windows zal de rest afhandelen.

Windows XP & Vista

ImgBurn is de gouden standaard als je geen Windows 7 hebt (en zelfs als je dat doet – het is veel vollediger dan de ingebouwde Windows 7-functie.) Het werkt zelfs voor het branden van Blu-Ray- schijven, als je heb een mooie Blu-Ray brandende schijf. (En die komen steeds vaker voor.)

De gebruikersinterface van ImgBurn is een beetje zwaar voor de tekst, maar let op het grote pictogram met een map, een pijl en een schijf. Dat is echt alles wat je nodig hebt. Vergeet niet dat als u een complete dvd inclusief menu’s wilt maken, u een app zoals dvd-styler gebruikt en vervolgens ImgBurn gebruikt om de schijf uit het resulterende bestand te maken.

Nu ben je gemakkelijk schijven aan het branden! Heeft u vragen over dit soms lastige onderwerp? Vraag het in de comments of op onze Facebook-pagina . Succes!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer