Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Bränna en CD eller DVDBurn a CD or DVD

Många bilar har inbyggda cd-spelare som kan läsa MP3-skivor. Ofta läser DVD-spelaren som är ansluten till din TV bilder eller filmfiler från en tom DVD. Eller ibland vill du verkligen skapa en DVD, komplett med menyer, som spelar innehåll när du lägger den i en enhet.

För att göra allt detta måste du bränna en skiva, vilket är ett halvskrämmande sätt att säga att du vill kopiera innehållet till skivan och slutföra det.

Före Windows 7 krävde detta en speciell programvara, men Windows 7 har den här funktionen inbyggd. Vi täcker den enkla Windows 7-vägen först, sedan lite fri programvara som gör tricket på tidigare versioner av Windows.

Windows 7

Windows 7 har en grundläggande CD / DVD-brännfunktionalitet inbyggd. Du måste dock ha rätt hårddisk. Titta på framsidan av enheten, och det brukar berätta vilka format det stöder. CD-R och DVD-R kan bara brännas till en gång, och sedan är skivan så fast. En CD-RW eller DVD-RW kan skrivas till flera gånger. Och slutligen har en DVD-DL två lager och mycket mer utrymme för data än en vanlig DVD.

Burn a CD or DVD

Om din enhet inte kan skriva alls, så säger den “Reader” på den, och i det fallet har du ingen lycka till.

Nu lägger du bara in rätt blank CD eller DVD och kopierar över allt innehåll som du vill bo på på skivan. Windows bränner automatiskt det innehållet till skivan och slutar det.

Ibland skapar du en .ISO från ett DVD authoring program komplett med menyer och så vidare. (Vi gillar DVD Styler .) Eller någon programvara (som ett nytt operativsystem) kommer in. ISO-format och måste brännas till en skiva och sedan startas från att vara användbart. Dra i så fall bara .ISO till skivan och Windows hanterar resten.

Windows XP och Vista

ImgBurn är guldstandarden om du inte har Windows 7 (och även om du gör det – det är mycket mer fullt ut än den inbyggda Windows 7-funktionen.) Det fungerar till och med för att bränna Blu-Ray- skivor, om du har har en fin Blu-Ray-brännare. (Och de blir allt vanligare.)

Användargränssnittet för ImgBurn är lite textstarkt, men leta efter den stora ikonen med en mapp, en pil och en skiva. Det är verkligen allt du behöver. Glöm inte att om du vill skapa en komplett DVD inklusive menyer, använd en app som DVD Styler och använd sedan ImgBurn för att skapa skivan från den resulterande filen.

Nu bränner du skivor med lätthet! Några frågor om detta ibland svåra ämne? Fråga i kommentarerna eller på vår Facebook-sida . Lycka till!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt