Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Erot prosesseja ja palveluja WindowsDifferences Between Processes and Services in Windows

Aina kun avaat Tehtävienhallinnan, huomaat Prosessit-välilehden, jossa luetellaan avoinna olevat ohjelmat ja Palvelut-välilehti, jossa luetellaan … mitä, tarkalleen?

Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, meidän on tarkasteltava prosessoria.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Kaavio siitä, miten prosessori toimii.

Voi poika, jalostajat.

Prosessorit ovat, kuten tiedät, ytimet. Tyypillisesti useita ytimiä – AMD-prosessorit haluavat olla 4-8, ja Intel-prosessorit haluavat olla suunnilleen sama määrä.

Ydin on prosessorin osa, joka tekee työtä. Langat ovat toisaalta tehtäviä, joista jokainen ydin on annettu – aiemmin yksi ydin vastaa yhtä säiettä, mutta Intelin hyperlukeminen mahdollistaa yhden ytimen työskentelyn useaan prosessiin samanaikaisesti. Hyperthreading tekee yhden ytimen toimivan kuten kahden tai useamman virtuaalisen ytimen – niin tietokoneessa, se olettaa, että sinulla on ylimääräinen ydin.

Päinvastoin kuin yleinen uskomus, suurin osa siitä, mitä teet tietokoneella, ei ole monikäyttöinen. Useimmat käyttäjät ovat dual-to-quad-prosessoreissa, ja kun siirrät kaksi-neljästä prosessista (vihje: olet jo pitkään mennyt), et enää ole moninkertaistunut. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia, ja siinä on syy, jota et huomaa – nämä ytimet jännittävät prosessit niin nopeasti, että ihmisten aisteihin ero ei ole huomaamaton – ja tietenkin, kun teet Huomaa viive, nämä prosessit ovat tietenkin hieman tavallista hitaampia.

Prosessit ja palvelut käsitellään prosessorisi kanssa, mutta ei käyttöjärjestelmääsi. Proseduurin ero on se, että se ilmenee sovelluksessa, johon sinulla on suoraan vuorovaikutus, kuten selaimesi tai pikaviestinvälitysasiakkaasi. Palvelu ei noudata samoja sääntöjä, ja se yleensä ulottuu suoran vuorovaikutuksen ulkopuolelle – aina antivirukset, järjestelmäkellosi, tällaiset asiat.

Joten periaatteessa prosessin ja palvelun välinen ero on se, että törmäät yhteen koko ajan, mutta yleensä soitat toiselle usein. Voit hallita palveluitasi etsimällä Ohjauspaneelin palveluita ja valitsemalla, mitä palveluja käynnistetään ja käynnistettäessä. Varmista, ettet sekaisin palvelusta, ellei se aiheuta sinua ongelma, tai tiedät, mitä teet – tärkeiden palvelujen romuttaminen voi kaatua käyttöjärjestelmääsi, eikä kukaan halua sitä.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Prosessit Windows Task Managerissa.

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta