Sommerudsalg!
Op til 40% rabat

på Premium Suite-pakken, og få Parallels Toolbox GRATIS!

Gem
40
%
Vi bestræber os på at have vores hjemmeside på så mange sprog som muligt, dog er siden lige nu maskinoversat ved hjælp af Google Translate. Luk

Forskelle mellem processer og tjenester i WindowsDifferences Between Processes and Services in Windows

Når du åbner Task Manager, vil du lægge mærke til fanen Processer, som viser de programmer, du har åbnet, og fanen Tjenester, som angiver … hvad præcis?

For at besvare det spørgsmål skal vi se på processoren.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Et diagram over, hvordan en processor fungerer.

Åh, dreng, processorer.

Processorer har som bekendt kerner. Typisk flere kerner – AMD-processorer kan lide at have 4 til 8, og Intel-processorer kan lide at have omtrent det samme antal.

En kerne er den del af processoren der gør arbejdet. Tråde på den anden side er opgaver, som hver kerne gives – i fortiden ville en kerne svare til en tråd, men Intels hyperthreadning tillader en kerne at arbejde på flere processer samtidigt. Hyperthreading gør en single core handling som to eller flere virtuelle kerner – så på din computer antager du, at du har en ekstra kerne.

I modsætning til popular tro er det meste af hvad du gør på en computer, ikke multitasking. De fleste brugere er på dual-to-quad-core processorer, og når du bestiller to til fire processer (tip: du er allerede langt forbi det), er du ikke multitasking længere. Dette er dog ikke en dårlig ting, og der er en grund til at du ikke mærker – disse kerner jonglerer dine processer så hurtigt, at for de menneskelige sanser er forskellen uanvendelig – og selvfølgelig når du gør Bemærk, at disse processer naturligvis går lidt langsommere end normalt.

Men processer og tjenester behandles ens af din processor, men ikke dit operativsystem. Forskellen mellem en proces er, at den manifesterer sig i en applikation, som du direkte interagerer med, som din webbrowser eller din IM-klient. En tjeneste overholder ikke de samme regler, og det går normalt uden for din direkte interaktion – altid på antivirusser, dit systemur, ting som sådan.

Så i virkeligheden er forskellen mellem en proces og en tjeneste, at du rod med en hele tiden, men generelt kalder den anden ikke så ofte. Du kan administrere dine tjenester ved at søge efter Tjenester i dit Kontrolpanel og vælge, hvilke tjenester der lanceres, og når de lanceres. Sørg for ikke at ryste med en tjeneste, medmindre det giver dig et problem, eller du ved hvad du laver – skrotning af vitale tjenester kan ødelægge dit operativsystem, og ingen vil have det.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Processerne i Windows Task Manager.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Driver Opdateringer

Opdater dine drivere på mindre end 2 minutter for at nyde bedre PC ydeevne - Gratis.

Gratis Driver Opdateringer

Opdater dine drivere på mindre end 2 minutter for at nyde bedre

PC ydeevne - Gratis.

Installér Driver Reviver


Fandt du ikke dit svar?
Stil et spørgsmål til vores fællesskab af eksperter fra hele verden og få svar på ingen tid overhovedet.

Fastgør det på Pinterest

Rediger oversættelse
Oversættelse via maskine (Google):
Henter...
Kopier til redigering
or Slet