Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Navigere Oppgavebehandling: Søknader, prosesser og tjenesterNavigating the Task Manager: Applications, Processes and Services

Naviger oppgavebehandleren

Windows Oppgavebehandling er en fin måte å se hva din PC er opp til. Det kan gi deg all den informasjonen du trenger for å finne ut hvilke programmer som kan lukkes som tar for mye minne, hvilken prosentandel av PCen din bruker av hvilke prosesser, og finne ut mer informasjon om datamaskinens bruk.

Oppgavebehandling er et relativt enkelt verktøy for å navigere. Forskjellene mellom applikasjoner, prosesser og tjenester kan bety at du får en bedre forståelse av PC-erens minnebruk, samt overordnet ytelse, noe som sparer frustrasjon og vanskeligheter i det lange løp. Å vite hva du skal se etter i Oppgavebehandling kan gi deg mer total kontroll.

Starte opp oppgavebehandleren

Det er mange måter å få tilgang til dette verktøyet. For å starte dette verktøyet, er den vanligste måten å trykke på Ctrl, Alt og Delete- tastene helt og holdent, og deretter klikker du Oppgavebehandling. En annen kombinasjon er Ctrl-Shift-Esc . En annen måte å gjøre dette på (tastaturkonfigurasjoner på enkelte datamaskiner kan gjøre viktige kombinasjoner litt utfordrende) er å åpne Utforsker eller Start-menyen og søke etter “oppgavebehandling” i søkefeltet. En enda enklere måte er å høyreklikke hvor som helst i oppgavelinjen, og velg Start oppgavebehandling fra menyen . Når det er oppe, blir du presentert en rekke områder å se på, hver under en annen kategori som er lett tilgjengelig.

applikasjoner

Når du først åpner lederen, bør du først og fremst se en liste over programmer som kjører enten aktivt eller i bakgrunnen. Programmer-fanen lar deg se hele listen over apper, og til høyre vil du kunne se hvilken prosentandel av fysisk minne og CPU-bruk som brukes av hvert program individuelt. Nederst i vinduet er tre viktige seksjoner å se på: totalt antall prosesser som kjører, den totale prosenten av CPU-bruken er tatt opp, og den totale prosenten av fysisk minne som brukes.

Det er mulig å lukke programmer du ikke vil kjøre gjennom Oppgavebehandling, men det anbefales at du bare gjør dette hvis du ikke finner programmet selv, slik at du ikke ødelegger programmet eller mister data som ikke er lagret.

prosesser

Prosesseringsfanen i oppgavebehandling gir deg mer informasjon enn applikasjonsfanen. I prosesser ser du en liste over hver prosess som kjører (enkelte programmer og nettlesere kan kjøre mer enn én) og minne og CPU bruk av hver enkelt. På samme måte som i applikasjonsmenyen kan prosesser avsluttes manuelt gjennom oppgavebehandling, men det vises en advarsel om at prosesser ikke er ment å bli avsluttet på denne måten.

Avslutte prosesser eller behandle trær (flere prosesser knyttet sammen) kan føre til problemer med å kjøre programmer i fremtiden og korrupte data. Men som programmer, hvis en prosess tar for mye minne og du vil avslutte det, kan du høyreklikke og avslutte det manuelt, en mulig løsning, spesielt hvis et program ikke svarer når du prøver å slå det ned ellers.


Navigating the Task Manager
Dette er hvordan Oppgavebehandling skal se på fanen Prosesser.

tjenester

Et annet område å se på er tjenestefanen, som gir en liste over tjenester som utfører forskjellige funksjoner på datamaskinen. De vil enten “stoppe” eller “løpe” i kolonnen til høyre, og de eneste tilgjengelige alternativene når du endrer disse er å starte eller stoppe dem. Du har også muligheten til å finne prosessen eller prosessene som er knyttet til dem i oppgavebehandling.


Navigating the Task Manager
En liste over operasjonstjenester i Windows Task Manager.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
NoFant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt