Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Navigeer in het taakbeheer: Toepassingen, Processen en DienstenNavigating the Task Manager: Applications, Processes and Services

Navigeren door de Taakbeheer

De Windows Task Manager is een geweldige manier om te zien wat je pc aan het doen is. Het kan u voorzien van alle informatie die u nodig hebt om te bepalen welke programma’s kunnen worden afgesloten die te veel geheugen in beslag nemen, welk percentage van uw pc door welke processen wordt gebruikt en andere informatie over het gebruik van uw computer.

De Task Manager is een relatief eenvoudig hulpmiddel om te navigeren. De verschillen tussen toepassingen, processen en services kunnen betekenen dat u meer grip hebt op het geheugengebruik van uw pc en op de algehele prestaties, waardoor u op de lange termijn frustraties en ontberingen bespaart. Weten waarnaar moet worden gezocht in de Taakbeheer kan u meer totale controle geven.

Start de Task Manager

Er zijn veel manieren om toegang te krijgen tot deze tool. Om dit hulpprogramma op te starten, is de meest gebruikelijke manier om de Ctrl-, Alt- en Delete- toets in één keer tegelijk in te drukken en vervolgens op Taakbeheer te klikken. Een andere combinatie is Ctrl-Shift-Esc . Een andere manier om dit te doen (toetsenbordconfiguraties op bepaalde computers kunnen belangrijke combo’s enigszins uitdagend maken) is om de Verkenner of het Startmenu te openen en te zoeken naar “taakbeheer” in de zoekbalk. Een nog eenvoudigere manier is om met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk te klikken en in het menu Start Taakbeheer te selecteren. Als het eenmaal is gestart, krijgt u een aantal gebieden te zien, elk onder een ander tabblad dat gemakkelijk toegankelijk is.

toepassingen

Wanneer u de manager voor het eerst opent, moet u eerst een lijst zien met programma’s die actief of op de achtergrond worden uitgevoerd. Op het tabblad Programma’s kun je de volledige lijst met apps bekijken en aan de rechterkant kun je zien welk percentage fysiek geheugen en CPU-gebruik elk programma afzonderlijk gebruikt. Onderaan het venster zijn drie belangrijke secties te bekijken: het totale aantal processen dat wordt uitgevoerd, het totale percentage van het CPU-gebruik dat is opgenomen en het totale percentage fysiek geheugen dat is gebruikt.

Het is mogelijk om programma’s te sluiten die u niet via Taakbeheer wilt gebruiken, maar het is aangeraden dit alleen te doen als u het programma zelf niet kunt vinden, zodat u het programma niet beschadigt of niet-opgeslagen gegevens verliest.

Processen

Het tabblad Processen in Taakbeheer geeft u meer informatie dan het tabblad Toepassingen. In processen ziet u een lijst met alle processen die worden uitgevoerd (sommige programma’s en internetbrowsers kunnen meerdere processen uitvoeren) en het geheugen en CPU-gebruik van elk proces. Net als bij het applicatiemenu kunnen processen handmatig worden beëindigd via de task manager, maar er zal een waarschuwing verschijnen dat processen niet op deze manier moeten worden beëindigd.

Het beëindigen van processen of het verwerken van bomen (meerdere processen met elkaar verbonden) kan leiden tot problemen met lopende programma’s in de toekomst en corrupte gegevens. Echter, net als applicaties, als een proces te veel geheugen in beslag neemt en u deze wilt beëindigen, is het met de rechtermuisknop klikken en het handmatig beëindigen een mogelijke oplossing, vooral als een programma niet reageert wanneer u het anders probeert uit te schakelen.


Navigating the Task Manager
Dit is hoe de Taakbeheer moet kijken op het tabblad Processen.

Diensten

Een ander gebied om naar te kijken is het tabblad services, dat een lijst met services biedt die verschillende functies op de computer uitvoeren. Ze zullen “gestopt” of “uitgevoerd” zijn in de kolom aan de rechterkant, en de enige beschikbare opties bij het wijzigen hiervan is om ze te starten of te stoppen. U hebt ook de optie om het proces of de processen die eraan zijn gekoppeld, te vinden in de Taakbeheer.


Navigating the Task Manager
Een lijst met besturingsservices in Windows Taakbeheer.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer