Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till PNP upptäckt Allvarligt fel BlåskärmA Guide to the PNP Detected Fatal Error Blue Screen of Death

Felnamn: PNP_DETECTED_FATAL_ERROR

STOP-kod: 0x000000CA

PNP_DETECTED_FATAL_ERROR låter ganska stort och läskigt. Det, i kombination med hela Blue Screen of Death-saken, får dig att undra vad som hände på din dator på jorden – oroa dig inte, det är bra.


Ett exempel på detta fel händer på en Microsoft Surface som kör Windows 8 RT.

Det är något du har lagt in där nyligen, det är problemet.

PNP står för Plug and Play-det är gränssnittet som operativsystemet använder för att låta saker som USB-enheter och hörlurar fungera när du ansluter dem, det vill säga namnet. När du har denna speciella BSOD, betyder det att en enhet som du nyligen installerat eller ett program du nyligen installerat stör varandra med din dator eller dina enheter.

Om du kan starta i Säkert läge gör du det. Säkert läge utförs vanligtvis genom att trycka på Shift + F8 när datorn startas. Det kommer att ta några försök på Windows 8, men när du gör det kan du välja Säkert läge och starta på så sätt.

För att komma åt Säkert läge i Windows 8 måste du klicka på Felsök , Avancerade alternativ , Startinställningar , starta om och välj sedan ditt önskade startalternativ. Medan relativt enkla, användare av äldre versioner av Windows helt enkelt tryckte på F8 för att välja startalternativ.

What does the PNP_DETECTED_FATAL_ERROR Blue Screen mean in Windows 8?
Välj Säkert läge från den här skärmen i Windows 8.

I Säkert läge, navigera till Enhetshanteraren och installera vilken enhet som du tror har orsakat det här problemet, om det startade när du fick det. Om det här startade efter en drivrutinsuppdatering, återställer du bara drivrutinen till något äldre – eller om det här hände efter att du installerat ett nytt program, använd din kontrollpanel för att ta bort vilket program som har orsakat dig problem. Du kan också använda Driver Reviver för att kontrollera statusen för den senaste drivrutinen som är kopplad till enheten och se om det finns en uppdatering.

Om det här problemet uppstår efter att du köpt en ny del till din dator – som ett grafikkort eller en processor – bör du kontrollera om ditt moderkort och nätaggregat uppfyller kraven för det. Inept strömförsörjning eller föråldrade moderkort kan orsaka detta BSOD, och det kan också vara defekt maskinvara – om alla dina kontroller och försök inte leder till ett genombrott, ring Microsoft och din tillverkare för att förklara problemet.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt